Thanksgiving

Igår var den perfekta dagen. Började med en löprunda i solskenet och luften var sådär precis lagom frisk. En andra frukost och produktivitet med ett case ett par timmar innan det bar iväg på en fantastisk lunch på P.F.Chang. Helt ofattbart god mat! Några timmars spenderades med "shopping". Eftersom ingen av oss var på spenderarhumör blev det inga inköp men det var trevligt ändå. Dagen avslutades sedan med ett par glas vin med några härliga vänner innan jag rostade en bagel och åt i sängen framför ett avsnitt Gossip Girl. Helt enkelt den perfekta dagen!
 
Och idag var inte så mycket sämre. Började med en lång promenad i solskenet, lite kyligare idag men ändå helt underbart ute! Några timmars plugg innan det var dags för Thanksgiving middag hemma hos våran exchangemamma. Det var kalkon och typ hundra rätter till och efterrätten blev pumpkin pie. Helt otroligt gott och såhär sex timmar senare är jag fortfarande mätt!! Tack till snälla Patricia som har lagat mat till oss i två dagar! Och vad kul det var att få äta riktig amerikansk Thanksgiving middag!
 
Imorn bitti bär det av till Charleston, är helt övertygad om att den här tjejhelgen kommer bli oerhört bra! Nu är det dags att packa så vi är redo för avfärd när klockan ringer imorn!

Ännu en vecka...

Ännu en vecka som redan passerat, vet inte vad som händer med tiden här! Det har varit en lång vecka, jag har varit tokförkyld och lektioner måndag till lördag. Det är i alla fall trevligt att när man har lektioner en hel lördag så bestämmer sig läraren för att köpa pizza till allihop, bra initiativ!
 
Tyvärr har det inte blivit någon träning den här veckan på grund av förkylningen men ska försöka ta mig ut på en promenad idag för att få lite luft. Igår firade vi att veckan var över genom utgång. Vi tjejer gick till samma ställe som vi vanligtvis går till nu för tiden. Väl där sprang vi ihop med alla våra amerikanska vänner, bästa och roligaste killarna jag träffat på länge, kommer verkligen sakna dem otroligt mycket allihopa. På stället vi var på var det fullpackat med folk eftersom ett par som tidigare gift sig hade sin efterfest här, jag vet i alla fall hur mitt bröllop inte ska vara, jag skulle aldrig komma på tanken att ha efterfest på en bar full med icke bröllopsgäster! Men det var kul med mycket folk och livebandet som var där spelade riktigt bra musik! Kul kväll som oftast.
 
Nästa vecka är det Thanksgiving vilket betyder lektioner endast måndag och tisdag. Skönt! Ska försöka plugga en del inför veckan efter då det är fullt upp. På Thanksgiving Day är vi bjudna hem till kvinnan som är ansvariga för utbytesprogrammet på riktig amerikansk Thanksgiving middag. Mycket spännande. Och på fredag morgon åker jag, Sara och Daniela till Charleston för att spendera helgen. Det ska tydligen vara riktigt fint och det ska bli skönt att komma iväg lite.
 
I veckan lagade jag köttbullar som serverades med kokt potatis, gräddsås och Felix lingonsylt som jag hittade här i affären! Både Ungern och Mexico var mycket nöjda med middagen :)
 
Nu ska jag tvätta ett par maskiner, det mest produktiva som kommer att hända idag!
 

Att aldrig vara nöjd eller bara njuta av nuet

Jag längtar efter korvstroganoff med matvete
Jag längtar efter min filt i Stockholm
Jag längtar efter mina tofflor
Jag längtar efter goda clementiner
Jag längtar efter min familj och allra mest mina fina brorsbarn
Jag längtar efter en bastu efter en kall vinterpromenad
Jag längtar efter att åka skidor
Jag längtar efter en säng med madrass gjort av annat än plast
Jag längtar efter alla mina vänner
Jag längtar efter att få äta julbord och klä julgranen
Jag längtar efter att få ligga i soffan en hel dag och kolla på Brothers&Sisters med mamma
Jag längtar efter hundarna
Jag längtar efter lingongrova med pastejkökets leverpastej med gurka
Jag längtar efter hela lördagar med fotboll
 
Men just nu njuter jag varje dag av att vara här, bara 37 dagar kvar.

Älskade fredag

Igår njöt jag av att inte ha några lektioner. Det är fantastiskt att kunna känna sig ledig en fredag! Jag gick upp rätt tidigt, en lång löptur på ett av gymmens löpband för att äntligen slippa alla uppförsbackar! Efter det blev det underbar lunch på P.F.Chang och lite inhandling av mat. Kvällen bjöd på basket, säsongens första match, och även om det inte var högklassigt så vann Tar heels i alla fall och det var oerhört kul att få se lite basket igen! Kvällen slutade med några öl inne i stan där vi sprang in i diverse roligt MBA-folk. Älskade fredag!
 
Och idag har dagen börjat med lång sovmorgon, frukost i sängen och snart blir det lunch här i närheten där det ryktas finnas världens bästa BLTs.
 
Trevlig Helg!

Hösten i Chapel Hill

Livet i Chapel Hill rullar på som vanligt med skola, träning, fester etc och jag kan inte fatta att det är mindre än 6 veckor kvar tills jag är hemma igen! Tiden går så himla fort och nu är det redan helg igen!
Veckan bjöd på "mycket" att göra i skolan (allt är relativt) och lite valvaka i tisdags. Enligt mig vann definitivt rätt person och det blir spännande att följa lite amerikansk media nu för att se vad de tar upp.
 
I lördags var vi på Casino Night organiserat för skolan för att samla ihop pengar till Habitat for Humanity. Det bjöds på god mat och fria drinkar i baren samtidigt som vi kunde spela på de olika spelborden för våra låtsaspengar som vi fick i entren. Det var en kul kväll som avslutades på ett välfyllt dansgolv med massor av folk från vårt MBA-program. Helt enkelt en lyckad kväll. Därav var söndagen mindre produktiv men det är som det ska vara.
 
Det har varit rätt kallt här i veckan men nu framöver ska det vara soligt och femton grader varmt därav infinner sig inte precis någon julkänsla men jag klagar inte, sol och värme i november är fantastiskt! Vi har iofs också ställt om till vintertid nu så det är mörkt redan klockan sex men det är ändå skönt att det är ljust på morgnarna när man ska ut och springa innan skolan börjar. Jag vil verkligen passa på att rekommendera om det känns tungt att springa nån gång, lyssna på Henke Larssons sommarprat. Jag har lyssnat på det säkert 50 gånger och kan det nästan utantill men det är så himla bra!!! Så lyssna på det!
 
Nu ska jag till gymmet och sen är det helg och imorgon kväll väntar första basketmatchen för säsongen!
 
 

Halloween 2

Vi gick från skönhetsdrottningar till djävular...
 
         
 
 

Halloween 1

Bilder som utlovat...
 
 
 
 

RSS 2.0