Mamma

Nu är det nästan en vecka sen mamma kom hit och hälsade på, underbara mamma! Det var väldigt härligt att se henne igen och vi hade några mysiga dagar i Portsmouth och London. Många goda middagar och en hel del shopping, ungefär som det brukar bli när vi är på semester tillsammans. Jag visade henne lite av Portsmouth, vi fick en fin dag och en dag när regnet öste ner och vinden inte var att leka med, men i affärerna höll sig temperaturen ungefär på samma nivå :) 
London var lika underbart som vanligt, känns alltid så skönt att komma dit på nåt sätt, vi tog en riktigt lång promenad och gick lite i Kensington en dag, mycket mysigt, känns som att komma till ett andra hem. Vi provade också Westfield shoppingcenter där vi aldrig varit förut, extremt stort och alla affärer man behöver ryms under samma tak. Perfekt om det är dåligt väder en dag. 
Mamma åkte hem igår med minst en väska fylld med mina och Arvids grejer :)

Själv kom jag tillbaka hit till lite stress, jag behövde handla, laga mat och träna. Så det blev en tur till Tesco, jag lagade 8 port köttfärssås, 20 pannbiffar och två portioner sallad. På gymmet sprang jag 1 MIL på 58.30, det var målet för sommaren att springa på under en timme, men bättre sent än aldrig. Det känns i benen idag!

Ännu en måndag är avklarad, tiden går alldeles för fort här! Jag firar i alla fall en avklarad monstermåndag med att gå på födelsedagskalas. Det ska bli kul, och imorgon blir det spinning och mycket fokus på plugg!

So long!  

OXFORD

I lördags var jag på dagsutflykt, eller dygnsutflykt blev det nästan. Klockan 05.45 gick bussen till Oxford. Vi var sju stycken (jag, fyra spanjorer, en tysk tjej och en englesk kille, salig blandning) och det tog oss ca två timmar att ta oss till Oxford. Väl i Oxford började vi med att ta en kaffe för att piggna till och vänta på att allt skulle öppna, speciellt turistinformationen. Väl där frågade vi lite vad som kunde rekkomenderas att göra och svaret var att bara vandra omkring och gå in på de ställen där man tyckte det såg intressant ut. Så det gjorde vi, det blev en riktigt lång promenad för att kolla på alla vackra byggnader och alla olika colleges. Det var fantastiskt, allt kändes väldigt engelskt och byggnaderna var fantastiska. Dessvärre kostade det att gå in på nästan alla ställen, så man fick välja lite. Vi var inne i en kyrka som var väldigt vacker och jag tände ett ljus för morfar. Vi klättrade dessutom upp i kyrktornet vilket gav en fantastisk utsikt över stora delar av Oxford.
Vi vandrade vidare och stannade till en stund för att äta lunch. De hade helt underbara små shoppar överallt som jag och den tyska tjejen utforskade lite medan de andra gick på en guidad tur. Vi tog en till fika och skulle sen ta sista bussen till busstationen där vår buss tillbaka  gick. Det fanns ett stationshus där, där vi hade tänkt att vänta och äta middag de sista två och en halv timmarna innan bussen gick. När vi kom fram visade det sig dock att stationshuset precis hade stängt. HA! Så det blev till att vänta ute den tiden istället. Eftersom det var ganska kallt så fick vi se till att hålla oss varma genom dans, sång och diverse friskis-övningar! Det blev trots allt ett ganska kul avslut på en riktigt rolig dag!
Oxford rekkomenderas starkt, en underbar stad, och mycket större än vad jag hade förväntat mig!

Nu är det dags för skolan! Monstermåndag på schemat!

Smile

Fick en mycket fin låttext skickad till mig häromnatten från nån som hörde låten och tänkte på mig. När sedan denna låt med just de orden råkar spelas när man sitter och läser en tråkig bok från vad som känns som 1800-talet så kan man ju inte göra annat än att le! Det är vad som får igång motivationen igen!

Vart tog tiden vägen?

Idag är det 5 (!) år sedan jag tog körkort!! Oj, vad tiden har gått fort, och livet ser minst sagt annorlunda ut idag mot vad det gjorde för fem år sedan!
Jag anser att detta är något att fira, så efter plugg och träning idag så ska jag göra just det, fira!

Ha en bra torsdag!

Soool

Finns det något som ger så mycket energi som en riktigt vacker höstdag. Det är friskt i luften, man kan andas och ingenting känns omöjligt. En så blå himmel som man inte ser väldigt ofta och en sol som strålar som aldrig förr, och den värmer så där härligt lagom. Det är så det ser ut här idag i Portsmouth, och det har gett mig energi att fortsätta hela den här långa, ganska tråkiga dagen. Att något så enkelt som att gå utanför dörren kan få en att må så bra!

Nu är det träning, bibliotek och Manchester-derby ikväll, GO RED DEVILS!!!!!

Tvättimme!

Vardagen rullar vidare, det är mest plugg och träning som gäller!
I måndags hade jag min monsterdag, och det är inte okej att vakna och känna sig småhängig, titta ut genom förnstret och inse att regnet vräker ner och det är något som bara kan beskrivas som en mindre storm utanför mitt fönster. Jaha, fram med paraplyet bara och traska till skolan! Det var uppenbarligen inte många som tänkte så då vi bara var fem stycken på den lektionen. Läraren frågade om vi visste om det var några problem att ta sig in, öhhh ja, REGN kallas det och funkar tydligen som en utmärkt ursäkt för de flesta britter för att inte gå till skolan klockan 9 en måndag. Inga vikingar där inte!

I söndags fick jag förresten se lite avsnitt av Vänner, äntligen!! Jag älskar att jag har kompisar som har TV i sitt hus!

Igår var det mest plugg som gällde, en hel del att göra med vårt projektarebete, ska fortsätta lite med det nu ¨på morgonen, och det blev en sväng till en pub igår kväll också. Jag drack en "Snakebite", som att det skulle vara nåt känt, det är i alla fall någon slags blandning av öl och cider tror jag, riktigt gott!

I skrivande stund sitter jag och väntar på min tvätt, det kommer snart bli kaos i mitt lilla rum, när allt ska försöka hängas på tork! Eftersom det kostar (nästan 30 kr per maskin) så försöker jag tvätta det mesta jag äger på samma gång, effektivt, men som sagt oerhört kaosartat nä allt ska torka!

Idag väntar lektioner i skolan, ska gå på ett lunchpass på gymmet, Fitball, och sen ska jag för första gången sen jag kom hit sätta mig på biblioteket större delen av eftermiddagen/kvällen och plugga, det ska bli riktigt mysigt!

Nej ni, klockan är redan kvart i åtta och jag har tvätt som ska hängas!
Mysig onsdag på er!

Hösten

Det är ett privilegium att ha människor runt omkring sig som bryr sig och tycker om en, och som man själv bryr sig om. Att kunna studera vad man vill. Att ha vänner och familj som man längtar efter. Att få uppleva en ny stad och nya utmaningar. Att vara fri att bestämma över sitt eget liv. Att kunna ta en lång promenad eller joggingtur när man känner för det. Att den största rädslan i ens liv är att man inte ska prestera tillräckligt bra. Att kunna gå till affären och köpa vad man än är sugen på till middag. De här sakerna är som sagt privilegium och inget man ska ta för givet. Det slog mig idag när jag gick bland de gula löven som har fallit av träden, en sån där fantastisk lagom frisk, kylig, krispig höstdag, hur lyckligt lottad jag är. Jag log för mig själv och fortsatte att gå genom de gula löven. Hösten kan verkligen vara fantastisk!

Tacopaj

De senaste dagarna har varit riktigt upptagna. I torsdags var det skola hela dagen och sen träning. Det blev utgång på kvällen, som vanligt på torsdagar. Det var ganska lite folk ute men riktigt kul ändå!
På grund av denna vardagsutgång tog jag sovmorgon på fredagen, det var riktigt skönt! Eftermiddagen ägnades dock mest åt plugg, jag kommer sakta men säkert framåt i allt som jag ligger efter med, och jag hoppas att jag i morgon kommer känna mig relativt i fas med allting.
Igår var jag även och kollade på min spanska och tyska vänner spela fotbollsmatch, inomhus men ändå kul att se lite fotboll. Blev erbjuden av domaren att vara linjeman men jag avböjde artigt men bestämt :)

Dagen har mest bjudit på lite plugg och så var jag en sväng till gymmet också. Det blev en thé dejt med en mycket trevlig spanjor också, en trevlig lördag helt enkelt. Och nu när klockan är cirka halv elva har jag precis ätit middag, jag börjar ta efter spanjorerna alltför mycket! :) Det var inte tänkt att det skulle bli så sent men jag bestämde mig för att svänga ihop en Tacopaj, och det var fantastiskt gott!! Och jag har nu matlådor för en hel evighet, perfekt när man pluggar och tränar mycket.

Annars är allt mest som vanligt här, inget jättespännande som händer, en mysig vardag full av aktiviteter och roliga människor, jag trivs mycket bra med det! Jag anpassar mig mer och mer till det engelska livet, till exempel så är det nu helt självklart vilket håll man ska titta åt först när man korsar gatan, och jag har börjat dricka kranvatten, i alla fall när jag tränar...

Nu ska jag snart gå och sova, ska försöka ha en effektiv dag imorgon, mycket ska hinnas med, och jag ska försöka se en del fotboll har jag tänkt, Liverpool-Chelsea ska försöka hinnas med och sen blir det Madrid derby hemma hos spanjorerna!!

Sov gott Sverige! 

Som vilken onsdag som helst

Det har inte blivit mycket blogg på senaste tiden, ledsen för det!
Har ännu en gång haft ett besök som har tagit min uppmärksamhet, Helena var här onsdag till söndag, mycket kul! Vi åt mycket god mat, drack mycket vin, shoppade massor, och festade en del! Den perfekta semestern helt enkelt, även om jag är kvar på samma ställe så tog jag ändå semester. Inget plugg och ingen träning!

Så nu har det varit några dagar med fullt upp med båda dessa saker, mycket plugg och mycket träning, rätt in i något som kan kallas vardag! Men jag gillar det!

Idag har jag varit i skolan ett par timmar, pluggat massor med timmar och sen varit på gymmet, som vilken vanlig onsdag som helst. Konstigt det där hur man lyckas skapa sig samma vardag som man är van vid, bara att man byter ut platsen och människorna som gör ens vardag mycket roligare!

Jag sprang 8 km idag! Mycket nöjd, dock gick det kanske lite för sakta men jag har inte sprungit så långt sen jag flyttade hit så nånstans måste man ju börja! Det var riktigt skönt, och nu är jag så där härligt trött i båda kropp och huvud. Jag ska alldeles strax lägga mig i sängen och lyxa till min vardag med ett avsnitt av Lyxfällan innan jag somnar!

Det kommer lite bilder från mina semestrar snart, när jag tar mig tiden!

Jag har dessutom den här veckan lyckats få en lägenhet i Linköping till våren, helt perfekt. Jag och Anna och Dennis kommer bo i en riktig våning! Haha, nej men jag har sett bilder och lägenheten är faktiskt två våningar!! Det kommer bli riktigt bra! Och jag räknar starkt med att brandlarmet inte kommer gå lika många gånger där som här!
Det är något som kommer göra mig galen här till slut, både Rebecca och Helena har i alla fall fått uppleva det, Portsmouths studentliv som visar upp sig från sin bästa sida!

Imorgon blir en lång, men bra dag hoppas jag, jag ska starta dagen med en lång morgonpromenad så jag hoppas att det inte regnar eller något. Sen blir det plugg här hemma och iväg till skolan för projektarbete med min grupp, hoppas vi kan vara effektiva, vi behöver verkligen komma någon vart!

Nu kallar min säng på mig!!
Jag ska försöka återkomma lite mer frekvent än på senaste tiden.

Kram!

RSS 2.0