Helgen i bilder

Eftersom detsnart är helg för mig igen tänkte jag passa på att dokumentera helgen som var i bilder. Notera ölhinkarna!!
                  

He's not here!

Helgen har som vanligt gått hur fort som helst! Fredagen bjöd på skolutflykt med min miljö-klass. Det blev först en vingård med given vinprovning, gillas! Sen blev det lunch och besök på ett t-shirt företag här i trakten som är helt fantastiska vad gäller att lära sig nya saker om hur de kan påverka miljön mindre. Mycket intressant!
 
Det blev utgång på "He's not here". Det sägs att det är stället där Michael Jordan brukade hänga när han pluggade här och att det var därför att stället sa till alla paparazzis "He's not here" när de kom och letade efter honom. Riktig bra med liveband och mysigt utomhusställe att hänga på. Beställer man en öl för trettio kronor får man en mugg med en liter(!) öl. Svår att hålla när man har små händer men helt fantastiskt! På lördagen var det bara att vakna upp och börja tagga inför fotbollsmatch nummer två här på hemmaplan. Folk börjar hålla igång redan tidigt på morgonen. Väldigt mycket folk på arenan och en ganska jämn match, helt klart mycket amerikanskt. Igår kväll blev det tjejutgång. Vi gick till ett par frat-parties vilket är fester i husen där olika faternities bor (alltså bara killar). Eftersom de är mest sugna på att släppa in tjejer var ca 95% tjejer och i stort sett alla under 21 eftersom de inte kommer in på några barer. Vi kände oss rätt gamla så vi gick efter att ha fått med oss den klassiska drinken de serverar till alla som vill ha. Kul att testa och såklart ett paradis för alla killar men vi drog oss vidare till några barer i stan istället.
 
Idag hardet inte hänt mycket. Trots en underbart fin dag har jag vart tvungen att sitta inne och plugga hela dagen med ett kortare avbrott för min första Zuma-klass någonsin. Inte så mycket Zumba, mer hip-hop men kul var det och svettig blev man! Nu är det verkligen dags att sova efter en intensiv helg, tre dagars skola och fyra dagars helg nästa vecka, helt i min smak!

I <3 New York

Medan mamma och pappa var här blev det mest ledigt för min del, ett par föreläsningar men resten av tiden spenderades med dem! Lite konstigt att ha dem här i NC, mest för att det blir fronalkrock mellan två liv men det är väldigt kul att de har fått se den vardag jag lever här, vilken är hur fantastisk som helst! Vi betade av en del shopping center och åt helt fantasisk mat på P.F.Chang. Pappa som annars har en tendens att överdriva något hade helt rätt om detta ställe, det var hur bra mat som helst! Hittade också till outlet shoppingcentret som ligger ganska nära här, underbart ställe där det går att fynda en hel del! Nog tur att jag bara är här några månader till, plånboken går på hårdbantning just nu :)
 
Vi packade väskorna och flög till NYC, underbara stad. En helt otrolig puls i en stad som har allt! Grönområden, vatten, all sorters mat man kan tänka sig, skyskrapor och ja you name it!
 
En något tyngre väska fick följa med tillbaka och det kändes konstigt att säga hejdå till mamma och pappa, ungefär lika konstigt som att säga hej till dem i Chapel Hill. De fick några extra kramar och pussar med sig tll mina fantastiska brorsbarn som jag verkligen saknar! Men det är tur att jag har underbar familj och vänner att komma hem till annars skulle jag nog aldrig vilja åka härifrån. Tycker verkligen om NY men det var även ganska skönt att komma tillbaka till den lugna rytmen in Chapel Hill. Dock blev det tre dygn av konstant plugg, en läxa, en tenta och en stor uppsats på tre dagar, me nu är det gjort och en förhoppnngsvis lite lugnare helg väntar.
 
Imorse på löprundan så var det kallt att springa i shorts och t-shirt, det kom till och med "rök" när man andades och jag tänkte att de var ju ur att jag köpte en ny vinterjacka i NY för det har redan börjat bli kallare. MEN skenet bedrar, idag blev en helt fantastiskt fin dag och återigen fick man svettas i linne och kjol, men jag ska verkligen inte klaga, det är 20 sep och jag gillar att gå barbent.
 
Kan inte nog understryka hur bra jag trivs här. Jag umgås med underbara människor hela dagarna, jag gillar verkligen skolan, det är varmt och skönt och en vacker stad. Och folk är å trevliga, här säger man tilloch tack till busschauffören när man kliver av bussen, mer sånt! Nu väntar tvätten och imorgon ska jag åka med min Environmental Strategy klass till en liten vingård och en klädfabrik som producerar "grönt". Mycket spännande!
 

Ljuva Måndag

Helgen bestod av en helgkurs så det var verkligen full fart, 8-17 fredag till söndag och sen lite kvällsläsning på det! Som tur var var kursen oerhört intressant och våran profesoor väldigt bra! Nu ska det bara skrivas en hemtenta och sen är den kursen klar, skönt!
 
Trotsade kvällsläsningen i lördags och gick ut och åt middag istället och hamnade senare på ett house-party för undergrads, något yngre än oss. Alla var väldigt trevliga dock och jag spelade mina första matcher beerpong på äkta amerikanskt vis. Mot slutet gick det riktigt bra så med lite mer träning så kommer jag komma hem som en mästare! :)
 
Igår landade mamma och pappa i North Carolina så det blev en snabb middag ute och sen var det läggdags för dem :) Nu väntar en föreläsning för mig och sen blir det utflykt, får se vad som står på schemat!
 
Känns inte så jobbigt att det är måndag när solen väcker en på morgonen och man vet att det bara är att ta på sig shorts och t-shirt och njuta! Höjden av lycka är att kunna gå ut på kvällarna utan att ens fundera om man behöver ha jacka på sig, i september!
 
Nu är det dags för skola...
 

Riktig (!) fotboll

En klar fördel med att vara på utbyte i England var att den engelska fotbollen var så mycket mer lättillgänglig. Även om det är en otroligt mcet häftigare upplevelse at vara på andra sidan atlanten och göra en riktig MBA så saknar jag att titta på fotboll på helgerna! Här har man väntat hela sommaren på att PL ska börja och så kan man inte se det! Tidsskillnaden gör ju också at man lite missar den chans man har att följa fotbollen, jag måste helt enkelt vänja mig vid att följa den medan jag äter frukost. Inte heller så många sportbarer som har öppet vid den tiden...
Tur att det händer så mycket annat här på helgerna så man intebehöver gå sysslolös.
 
Nu planeras vårt "höstlov" för fullt. Det blir en veckas resa till Florida. Flyg till Miami, hyrbil längs kusten och sen flyg hem från Orlando som det ser ut nu! Ska bli skönt att unna sig lite resa efter alla finals i oktober.
 
 
 

Football?!

Här har det precis varit Labor Day vilket betyder att vi haft ledigt i fyra dagar. Dessa fyra dagar spenderas i goda vänners sällskap den mesta av tiden. Det blev storhandling, fotboll (amerikansk), födelsedagsfest, japanskt restaurangbesök, häng på diverse barer på Franklin Street och alldeles för lite plugg.
 
Det sistnämnda resulterar i en mycket häktisk vecka. Flera inlämningsuppgifter och läxor den här veckan plus att jag har en helgkurs hela den kommande helgen. Men sen kommer ju äntligen mamma och pappa på söndag så då ska jag i stort sätt vara ledig en vecka!
 
Det här med den amerikanska college-fotbollen är ju helt fantastisk. Eller, åtminstone underhållande! Arenan som ligger här på campus tar ca 50000 åskådare. Det var väl inte helt fullt på helgens match men helt klart oerhört mycket folk. Vi studenter går in gratis så det är såklart mycket studenter, men jag förvånades av hur mycket andra människor som var på plats. Många gator stänger här omkring på grund av matchen, gymmet är stängt och människor börjar förbereda sig med öl och liknande flera timmar innan matchen (vilken började vid tolv på dagen!) Men kanske är det mest fascinerande att detta gör man för ett lag som kan klassas som mediokert sina bästa dagar. Det är inte alls något topplag och förväntas inte prestera jättebra, ändå denna smått hysteriska stämning. Vi ville såklart inte vara sämre så de flesta av oss ca 20 utbytare som gick på matchen var klädda i Carolina-Blue. Det blev en kul upplevelse, men då det var strålande sol och över trettio grader varmt, så lämnade vi arenan efter halva matchen (då hade det gått två timmar!). Tar heels (vårt lag) ledde då med 31-0 så vi kände oss säkra på att de skulle vinna. En snygg shorts- och t-shirtbränna senare så kunde vi känna oss nöjda med denna amerikanska upplevelse!
 

 
Det mest fascinerande under hela matchen var den manliga cheerleader som efter varje poäng som laget gjorde hissades upp på en plattform för att göra så många armhävningar som laget hade poäng. Dettamedan hela publiken står och räknar och klappar händerna. VARFÖR?! undrade vi men man kan ju i alla fall inte klandra dem för att inte bjuda på underhllning! Gissa om publiken blev som galen när han missade två armhävningar!

Axplock från roadtripen








RSS 2.0