Virginia Beach

Att hyra en bil på en fredag i Chapel Hill visade sig lite svårare än väntat då flera ställer hade stängt men efter diverse telefonsamtal och internetsidor så hittade vi en bil för sju personer som dock var tvungen att hämtas på flygplatsen. Sagt och gjort, ett par tmmar senare än planerat var vi på väg till Virginia Beach. Det var ganska kallt när vi åkte så vi var lite oroliga att vädret skulle bjuda upp, men väl framme så trotsade vi "kylan" och hoppade i badkläderna och badade i de höga vågorna i säkert 40 min. Det var fantastiskt att vara nära havet igen!
 
Dagen efter så vaknade jag till ljudet av kraftigt regn och tänkte att okej, det här var en dålig helg att åka till kusten. Men efter att jag lyckats somna om och vaknade ett par timmar senare såg det lite ljusare ut. Det blev frukostbuffé som såklart består av massor med onyttigheter och se ner till stranden, och vi fick strålande sol hela dagen! Hur varmt och skönt som helst. Vågorna var nästan lite för stora och starka för att bada länge, lite farligt om man inte är försiktig men som tur var så finns det baywatch-killar överallt som håller koll på en i vattnet :)
 
Vår andra kväll åt vi skaldjursbuffé och gick ut på en fantastiskt bra klubb med uteterass. Fantastiskt mysigt! Dagen efter var det bara att slå sig ner i frukostbuffén igen för att sedan åka tillbaka hem. Såklart stannade vi och handlade massa mat på vägen hem nu när vi äntligen hade bil, annars tar det ett tag med bussen för att kunna handla så alla passade på.
 
Det blev en fantastisk helg vid kusten och bilder kommer inom kort. En av favoriterna var när jag spöade fyra killar i biljard, killarna var mindre nöjda :)
 
Nu är det skola som gäller, mycket läsning och läxor. Ikväll blir det dock lite poolparty för oss utbytesstudenter tillsammans med några amerikaner och sen är det två dagar till i skolan sen väntar fyra dagars helg. Måndag är det nämligen Labor day och alla lektioner är inställda. Helgen bjuder också på premiär för fotbollslaget (amerikansk fotboll) så det ska bli mycket kul!
 
Känslan av att kunna gå ut klockan sju på morgonen och springa i shorts och t-shirt och vara dyngsur när man kommer tillbaka är fantastisk!

Sociala amerikaner

Kurserna rullar på, mycket att läsa och göra, men just nu får det vänta. Det finns fortfarande så mycket som ska fixas som känns viktigare, och roligheter förstås. Måndag är tanken att jag ska ta tag i skolan, men tills dess får lite kul saker komma emellan.

Lustigt på den här skolan, varje torsdag är det något social event arrangerat av skolan, då samlas alla på det lilla "torg" som vi har utanför vår business school och så bjuds det på gratis öl och plockmat. Mycket trevligt! Man står i sol och värme med sina vänner och dricker öl och träffar lite nya härliga människor. Undrar vad de svenska alkohollagarna skulle säga om det. Men jag tycker hur som helst att det är trivsamt!

Igår hade jag en lista på nödvändiga saker som behövde inhandls så jag begav mig efter skolan iväg till köpcentret som ligger en bit utanför stan. Diverse nödvändiga och mindre nödvändiga saker köptes och det blev en mysig eftermiddag. Här är resultatet:



Var ute och sprang en sväng imorse innan skolan, men den här stan är inte den bästa att springa i, eller tja det beror ju på hur man ser det, det är så fruktansvärt backigt. Hela tiden brant uppför och brant nerför. Och på det temat avslutades rundan med några sprinter uppför de långa trapporna från basketarenan upp till business schoolen.

Dagen bjöd sedan på skolan, social event med öl, möte med bostadsområdet och sedan blev det något så amerikanskt till middag som pizza från Dominos med några vänner, direkt levererad till dörren.

Imorgon bär det av till kusten där vi tar långhelg. Närmare bestämt Virginia Beach, mycket efterlängtad havsluft ska insupas.

Skolstart

Dagarna här i Chapel Hill går oerhört fort, känns som att jag varit här än längre tid än snart en vecka. Men det är klart, när det tar tre timmar bara för att handla mat så försvinner ju dagarna iväg. 

Idag började våra kurser, den här första veckan får vi gå på lite vilka vill då vi fortfarande bestämmer vilka vi vill läsa. Jag var på tre idag som jag tänkte att jagskulle ta, två verkar väldigt bra, den tredje insåg jag att jag nog inte får läsa eftersom jag redan har läst en kurs som var exakt likadan. Så istället blev jag tvungen att snabbt lägga till en annan kurs vilket resulterar att jag ska gå på två lektioner imorgon också. Jag är på väntelista om en helgkurs som jag verkligen vill läsa men det verkar svårt att få till. Håller tummarna fram till tisdag då det blir slutgiltigt vilka kurser vi får!  

Annars händer inte mycket här, har redan hunnit blivit lite vardag och gymmet har besökts under kvällen.

Vi, jag och Sara och förhoppningsvis några fler planerar att åka på en lite weekend-resa till kusten under helgen. Det vore verkligen skönt om vi kunde göra det, jag vill till havet!

Det får vara allt för nu, ska snart sova, man blir trött av att börja skolan!

Buddy Ryan

Gårdagen bjöd på utflykt till ett underbart köpcenter, Southpoint Mall, mest för att jag skulle fixa en telefon men insåg snart att det här stället behöver att återbesök. Massor med fantastiska affärer. Lördagkvällen blev det födelsedagsfest och sedan en bar på Franklin Street, oerhört amerikanskt och charmigt.

Idag har regnet verkligen öst ner hela dagen, men jag trotsade vädret och tog mig ut på en långpromenad för att lära mig hitta lite bättre på campus. Det enda jag insåg var att det kommer ta lång tid att lära mig hitta överallt. Tur att jag bara bor fem minuter från min business school där jag kommer spendera dagarna.

Gymmet fick sig också ett första besök idag, stort och bra gym som är gratis för alla studenter på skolan. Kanske Handels skulle fundera lite på :)

Kom nyss hem från middag med min Buddy som jag fått genom skolan, Ryan. Han var oerhört trevlig och snäll och vi har pratat konstant i två timmar. Bra betyg för att vara första gången man träffas. Han verkar vara några år äldre än mig men han bjöd snabbt med mig på saker han och hans kompisar ska göra och tyckte vi skule ses snart igen. Det blir kul att verkligen umgås med amerikaner, speciellt innan fotbollsmatcherna på campus. Helamerikanskt! :)

Känns konstigt att jag bara varit här några dagar, jag känner mig redan hemma här vilket talar för en mycket bra termin. Får se hur kul jag tycker det är när kurserna börjar på tisdag! 

Dagens mest fantastiska: Även brandbilarna i den här stan är Carolina-blue istället för röda. Go Tar heels!! :) 

Chapel Hill, North Carolina

Efter smärre missöden på resan kom jag på torsdag förmiddag äntligen fram till Chapel Hill! Jag tog en taxi från flygplatsen mot vad som kommer att vara mitt hem de närmaste månaderna. Nyckel hämtades till lägenheten och jag tog mig spänd dit fullpackad med bagage. Lägenheten är fantastisk! Stor, fräsch bra planerad och massor med förvaringsutrymme. Det enda som finns att klaga på är madrassen i sängen, inte någon skön tygmadrass som man som svensk är van vid utan en madrass i plast. Som att sova på en stor luftmadrass där lakanet konstant glider av. Men det kunde varit betydligt värre så boendet är jag helt klart mycket nöjd med.

För att inte somna mina första timmar här så togjag mig ut på en promenad med målet att äta lunch och handla hem lite mat. Jag hittade dit jag skulle, till centrum av Chapel Hill, vilket är en lång gata. Inte speciellt imponerande och den är gjord ganska snabbt. Jag hittade i alla fall bananer och russin att ha till frukostgröten. På eftermiddagen gick jag och hälsade på hon om är ansvarig för vårat program och som jag mailat med konstant i ca fyra månader. Det var kul att äntligen träffa henne! Det visade sig att skolan just då hade ett social event, vilket innebar gratis öl och gratis mat som serverades ute i solskenet utanför våran skolbyggnad. Jag träffade massor med härligt folk, tyvärr var nästan alla förstaårs-MBA's så dem kommer jag nog inte träffa så mycket mer. Men vi hade en härlig kväll och jag följde med dem och åt middag på den omtalade centrum-gatan.

Runt tio var jag så trött så jag tog en taxi hem, och väl hemma fick jag äntligen träffa min flatmate, Sara. Vi hade gått om varandra hela dagen men nu var hon hemma. Det kändes bra från första stund och jag tror vi kommer ha riktigt kul tillsammans :) Jag stupade i säng och slocknade så fort jag lagt huvudet på kudden!

Fredagen bjöd på orientation med våran exchange-grupp hela dagen. Campus tour vilket innebar att vi vandrade runt detta enorma campus för at lära oss att hitta bättre. Finns mycket härligt folk i våran grupp så det här kommer garanterat bli en kul termin! Campus här är fantastiskt fint, bland annat gick vi in på fotbollsstadion som tar in ca 50 000 pers. Öppningsmatchen är den 1 september och då kommer vi förhoppningsvis stå där i skolan ljusblå färge som kallas North Carolina blue. Vi var även och tittade på basketarenan där Michael Jordan spelade när han gick här, coolt!!

           

Efter touren åkte jag och Sara och två killar till till ett mall en bit härifrån för att handla på oss allt vi behöver till lägenheten och även lite mat. Vi var överlastade med grejer när vi kom hem men nu finns nog allt vi behöver för en riktigt bra termin. Vi slängde i oss lite mat och gick sen ner ett par våningar och drack budweiser (japp, jag lär mig att dricka öl!) med en massa av de andra exchange-studenterna. Jag stupade återigen i säng runt elva!

Det som har slagit mig mest i den här staden är att allt verkligen är centrerat runt universitetet. Överallt man går så ser man Welcome back Students skyltar och vart man än vänder huvudet så ser man affärer där man kan köpa ljusblåa UNC-kläder. Så himla härligt amerikanskt!

Idag ska vi försöka hitta en pool att slå oss ner vid, här är nämligen fantastiskt varmt och skönt!

Galet dygn

Bloggen är tillbaka som vanligt när jag åker på utlandstermin!

Det har varit galna timmar sedan jag gick upp hemma på Kallfrontsgatan för ca 30 timmar sen. Och det första dygnet i USA har inte varit det bästa, tur att det kommer många fler.

Vi var ju såklart försenade från Island där jag mellanlandade, jag sprang allt vad jag kunde genom hela JFK, som för er som inte varit här är rätt stort. Nämnda flyplats börjar nu kännas som mitt hem eftersom jag med några minuter missade min flight till Raleigh-Durham, min slutdestination. Jag ombokades flera gånger och det fanns alternativ att flyga via DC för att i alla fall komma till Chapel Hill i rimlig tid. Dock vill vädret i New York annorlunda. Rikligt med regn och åska gjorde att alla flighter antingen blev väldigt försenade eller helt enkelt inställda. Mitt plan till Washington skulle inte hinna ta mig dit snabbt nog för mig att hinna med mit andra flyg och till slut blev beslutet att stanna här på JFK tills nästa flyg, vilket är om ca fyra timmar nu. Jag har redan fördrivet över tolv timmar på denna flygplats så en liten atund till ska nog gå bra. Men efter att ha varit vaken i över 30 timmar börjar jag nu längta efter en säng.

Nästa problem får jag ta tag i när jag kommer fram. Nämligen har en av mina väskor redan kommit med på det plan jag missade och är i Raleigh. Var den andra är verkar högst oklart och jag ska försöka få tag på den när jag kommer fram. Jag hoppas bara att det är den bra väskan som har kommit fram.

Ingen energi finns längre för att vara nervös, nu vill jag verkligen bara komma fram!! Ska bli otroligt kul att komma igång med livet i Chapel Hill. Nu väntar först några roliga introduktionsdagar innan det lite mer seriösa börjar på måndag.

Återkommer när jag har lite mer härliga rapporter, hoppas att solen väntar på mig i Chapel Hill!


RSS 2.0