University of Portsmouth

Jaha, imorn börjar skolan. Klockan nio börjar jag och slutar inte förrän 16. Snacka om rivstart. Just nu ser det ut som att jag bara har lektioner på måndagar och onsdagar, lite knäppt men känns som att det eventuellt kan bli en och annan långhelg ledigt om man får lite besök eller så :)
Jag ser fram emot kurserna jag ska läsa, speciellt en av dem, International banking and financial management. Hoppas verkligen att den blir kul för den ska jag ha mest schemalagd tid.
Kanske blir det lite inhandling av böcker och sånt imorn också så att man kan komma igång ordentligt.

Min förkylning är om möjligt ännu värre, men jag ska snart inhandla nässpray och värktabletter och sen gå och lägga mig riktigt tidigt. Idag har jag bara försökt få lite ordning i mitt rum, tvättat, lagat mat och försökt städat lite även om det var svårt utan dammsugare, vår har blivit stulen!! Vem som nu vill sno en dammsugare...

Som sagt mitt schema ser ut att bli såhär men jag tror det kan ändras, i alla fall fram till imorn. Men det betyder förstås att besök är oerhört välkommet och främst då onsdag till söndag!! :)

Här kommer jag att spendera mina dagar den närmsta tiden, min skolbyggnad Portsmouth Business School och University Library:
   

Isle of Wight

Idag har vi varit på utflykt till Isle of Wight som ligger bara 10 minuter härifrån med nån slags snabbåt. Jag och Jacob, några av hans roomies och mitt spanska gäng hängde på ett tag. Vi hade en riktigt mysig dag, vi har gått och gått och gått, ätit lunch på mysig pub och varit så pass kulturella att vi besökt ett slott. Helengelsk dag skulle man kunna säga. Dock har jag åkt på en riktig förkylning som tyvärr inte mår bättre av denna utflykt. Men jag ska försöka sova tidigt och kurera mig med strepsil, ipren och te. Eftersom Portsmouth är en hamnstad och eftersom vi har varit på en ö idag finns det mycket vackert att ta kort på, nedan kommer lite exempel :) Jag skulle verkligen vilja åka till Isle of Wight nån gång på våren/sommaren, riktigt fina stränder och mysiga områden. Vi har förstås haft väldigt fint väder idag men dock väldigt kallt.

På ett torg bara några meter från där jag bor har de en storbildstv uppsatt, och när jag gick förbi idag så var BBC på och de pratade en massa om ett flygplan som tvingats nödlanda i Sverige, vad händer? Försökte kolla lite på Aftonbladet men det verkade inte som en av deras största nyheter, knäppt eftersom BBC visar det?!

Mycket inspirerad av min duktiga storebror som idag har sprungit Lidingöloppet ska jag nästa vecka sätta igång ordentligt med träningen, ska bara bli helt frisk först sen väntar det massor med roliga pass på mitt gym som verkligen ska bli kul att testa!

Nu blir det till att bädda ner sig och titta på sex and the city. (Det bästa jag har gjort var att ta med boxen hit!)

Isle of Wight:

               


Lugnet före stormen

Här händer inte så mycket just nu, har ju varit ledig hela veckan och börjar längta till att vardagen kommer igång med skola och träning. Har bara blivit lite promenader, träning och småfix inför att skolan ska starta.

Igår var det meningen att vi skulle gå ut, vi gick först till en pub här i närheten och sen drog vi vidare till stället som var planen för kvällen. Där var det dock en så sjukt lång kö att vi kände för att gå vidare, dock kom vi inte så långt, vi gick och åt mat och sen begav jag mig hem. Känner mig inte så pigg, halsont och hängig idag, tråkigt.

Dagen bjuder i alla fall på en introduktion på gymmet, alla måste gå en sån för att få använda det så det är lika bra att få det gjort. Kvällen bjuder på houseparty här i vårt inte jättetrevliga kök men det ska ändå bli mysigt. Blir förmodligen en rätt lugn kväll för mig så jag inte blir sjuk på riktigt.

Har fått mitt schema också, eller ett tillfälligt, just nu ser det ut som jag bara har skola måndag och onsdag, och detta är bara fyra timmar i veckan, sjukt! Det ska dock tillkomma en kurs men den blir nog bara på två timmar i veckan. Väldigt märkligt men det får väl helt enkelt bli en hel del självstudier. Biblioteket här verkar väldigt bra så det blir stället man får hänga på helt enkelt. Det verkar inte just nu som att skolan kommer vara speciellt tuff, men det blir väl vad man gör det till antar jag.

Nu ska jag äta lite lunch och sen ta mig till gymmet.

Största svårigheten jag har råkat utför i det här landet har varit att hitta en osthyvel, letade i massor med affärer igår och till slut kunde jag lite på gamla hederliga Marks&Spencer.

Och första regnet kom igår, men då var jag fortfarande inne, och idag är regnet borta! Skönt!

Måndagskvällen i bilder

        

Tisdag

Konstigt när man är ledig såhär mitt i veckan, det blir liksom ingen ordning.

Igår var jag i alla fall ute med Rocio, och vi mötte även upp hela det spansk-tyska gänget. Det blev en sjukt rolig kväll och vi dansade tills klockan var tre och stället stängde! Riktigt bra musik och mycket folk, hade rätt ont i fötterna när vi begav oss hem men det var det helt klart värt. Och det är alltid kul att höra från en främling att man ser absolutely stunning ut, jag sa tack så mycket och gick, haha jag är nog inte så bra på det där med att ta emot komplimanger.

Resultatet av gårdagskvällen blev att jag sov väldigt länge, tog det lite lugnt på mitt rum med sex and the city och åt lunch. Efter det gick jag ner mot hamnen, en helt fantastisk dag idag igen, 20 grader och strålande sol, det var varmt att gå med jeans och tröja, det gillar jag! Sen kunde jag inte hålla mig borta från affärerna längre utan gick ner på stan och fyndade lite. Vissa affärer har 20% studentrabatt vilket alltid är uppskattat.

Känner mig lite sliten idag så det blir förmodligen en lugn kväll, Jag och Rocio ska ut och springa om nån timme men sen blir det nog bara middag och sängen. Det är tufft att vara ledig hela dagarna.

Här kommer lite bilder från hamnen, tagna idag.

              


Valvaka

Igår blev det fotboll på ett mycket engelskt sätt, nämligen på en pub här i närheten! Bra match och bra resultat, en Berbatov i storform!
Efter det blev det en långpromenad nere i vid vattnet och sen laga Jacob middag, jag åt :) Det blev valvaka för hela slanten igår. Ni som känner mig kanske vet att jag blev glad för alliansseger men att SD ska sitta i riksdagen skrämmer mig verkligen, vart är Sverige på väg! Finns inga ord för sån dumhet...

Idag väcktes jag klockan 07.30 av brandlarmet gick i hela byggnaden, så det var bara att studsa upp från sängen och gå ut. Det var bara en övning för att vi studenter ska veta hur vi ska göra om det brinner, bra iofs men de väckte mig fööör tidigt, när jag hade tänkt att ta sovmorgon. Det var lika bra att äta frukost och sen gav jag mig ute på en joggingrunda nere vid vattnet, det var ganska skönt när jag väl kom igång men jag var trött!

Nu ska jag snart träffa Rocio, min spanka granne, vi ska en sväng ner på stan och sen får vi se vad kvällen bjuder på, vin är inköpt just in case :)

Skype är den bästa uppfinningen på länge!

PUSS

Portsmouth

Nytt liv, ny blogg!
Ut med det gamla och in med det nya, eller hur brukar det låta. Gamla bloggen raderad, stod för mycket där som inte kändes speciellt aktuellt.

Precis börjat utlandsterminen i Portsmouth så nu kändes det som läge att börja skriva igen.
Vi kom hit i torsdags morse, väldigt trötta och ganska förvirrade, men mycket trevliga människor hjälpte oss att hitta. Fick våra nycklar och letade reda på våra rum, släpandes på sjukt tunga väskor bör tilläggas. I alla fall mina, fulla med havregryn, och tur var det för nåt sånt har jag inte sett till här i affärerna.
Rummet jag bor i är väldigt litet och sparsamt möblerat men med en stor garderob tack och lov!

Fredagen bjöd på en massa registrering och liknande i alla möjliga byggnader, det funkar inte riktigt som på LIU där allt är koncentrerat till samma område, här är det mer utspritt, man ser skolbyggnader lite vart man än går. Vi gick väldigt mycket i alla fall och har hittat ett himla trevligt ställe vid vattnet, massor med restauranger, bio, shopping (mest jag som gillade den biten). Det verkar mycket bra och det kommer att utforskas närmre!

Sen skulle jag ge mig ut och springa en sväng tänkte jag, jag bor precis nära en park så jag tänkte att där blir bra, dock är den inte så stor, inte ens 1km runt skulle ja tro så det blev flera varv och tog mig sen bort mot vattnet och sprang så att jag i alla fall skulle få hop något som kan liknas vid en joggingrunda. Inget optimalt ställe att springa på eftersom det är mest trottoarer och massa korsningar för att ta sig någonstans. Träffade en spansk tjej i mitt kök också, den första jag sett som bor vid mig, spännande.

Igår var jag och Jacob, trots lördag, tidigt uppe för att hänga med på en liten bustour som skolan ordnade. Den tog oss på 1,5 timme runt det mesta av stan, och den här stan är mycket vacker. Det är vatten nästan åt vilket håll man än åker och efter bussturen gick vi en promenad längs vattnet. Det är numera mitt nya joggingställe. Så himla fint. Blev ju inte sämre av att solen sken och att det vid vattnet var riktigt varmt och skönt. Folk satt till och med på stranden och solade! Har också hunnit med att storhandla idag, massor blev det att bära, men nu ska jag nog ha mat för en vecka i alla fall hoppas jag.  

Har även köpt ett gymkort igår, ett årskort, inte helt värt kan man tycka men det blev faktiskt det billigaste och kostade bara 1500:- Då får jag gå på massa olika pass, fri tillgång till gym och tennis, badminton osv. Ett riktigt kap tycker jag!

Igår kväll träffade jag spanjorskan, Rocio, och hon tog med mig hem till sina kompisar som hade lite BBQ, det var mycket trevligt, jag träffade massor med nytt folk som jag verkligen gillade, mest tyskar och spanjorer men de flesta pratade förvånansvärt bra engelska, mycket kul! Imorse tog jag därmed sovmorgon och sov till elva, väldigt skönt!

Längtar hem lite faktiskt, men inte alls så mycket som jag trodde, det kommer att bli mycket bra månader är jag helt säker på! Även om jag just idag gärna skulle vara hemma för Arvids dop, hoppas att det kommer några bilder på mailen snart.

Idag blir det förhoppningsvis fotboll på nån pub och sen blir det valvaka för hela slanten ikväll.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0